Voegenborstel: 13x de beste van juli 2024 [Korting]

In dit artikel nemen wij je mee in de beste voegenborstel van 2024. Ook nemen wij je mee in wat een voegen borstel precies is, waar je op moet letten bij het kopen van een voegen borstel en waarom je dit product nodig hebt.

We sluiten af met wat tips rondom hoe je een voegen borstel gebruikt en hoe je dit item het beste kunt reinigen. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

De beste voegenborstel van 2024

Tijdens het doen van onze product onderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen, populariteit, materiaalgebruik enzovoort. We testen (vaak) ook zelf producten en vergelijken tientallen items om tot een selectie te komen.

Door naar deze punten te kijken én dit onderzoek uit te voeren, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste spullen kunnen laten zien. De kans dat jij hierdoor het perfecte product vind is groot, aangezien de items in dit artikel zichzelf al bewezen hebben.

We nemen je hieronder mee in de beste voegenborstel van 2024, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog! Welke voegen borstel kies jij uit? Laat je het ons weten in de reacties onderaan de pagina?

Goed om even aan te geven: onderstaande producten zijn in diverse materialen, lengtes en modellen te verkrijgen. Klik even op “controleer prijs” om de juiste voor jouw situatie te vinden.

Voegenborstel: Onze top 3

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top drie, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Bij ieder product vermelden we ook de plus- en minpunten. Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere mensen ook top vinden. Een beter product ga je dus bijna niet vinden.

Gardena voegenborstel

Het eerste product in onze top drie, is de voegenborstel van Gardena. Dit product krijgt momenteel 4,8 uit 5 sterren en meer dan 25 reviews op bol.com. Hiermee is dit één van de meest populaire producten.

De Gardena combisystem voegenborstel M is een geschikt hulpmiddel voor het verwijderen van mos en onkruid in voegen. De borstels zijn gemaakt van speciaal staal, met een schraaprand voor efficiënt verwijderen van hardnekkig vuil. De borstel is geschikt voor alle stelen van het Gardena combisystem met aanbevolen steellengte van 130 of 150 cm.

Pluspunten:

 • 25 jaar garantie
 • Past op iedere Gardena steel
 • Werkt perfect voor verwijderen van onkruid in voegen
 • Geen speling op de aansluiting met de steel

Minpunten:

 • Wordt zonder steel geleverd
 • Beetje aan de dure kant voor een handmatige voegenborstel

Voegen borstel van CFH

Het tweede product in onze top drie, is de Voegen borstel van CFH. Dit product krijgt momenteel 5 uit 5 sterren en meer dan 5 reviews op bol.com.

Met deze voegenborstel kan je eenvoudig en snel voegen reinigen. De steel is uitschuifbaar tot een lengte van maximaal 143 cm, een ideale en ergonomische lengte. De set wordt geleverd met twee stalen borstels: een smalle borstel voor smalle voegen en een brede borstel voor brede voegen.

Pluspunten:

 • Inclusief steel
 • Steel is telescopisch en te verlengen tot 143 centimeter
 • Inclusief 2 verschillende borstels voor smalle en brede voegen

Minpunten:

 • Borstels zijn niet universeel voor alle stelen

Elektrische voegenborstel van Powerplus

Het derde product in onze top drie, is de Elektrische voegenborstel van Powerplus. Dit product krijgt momenteel 4,7 uit 5 sterren en meer dan 4 reviews op bol.com.

De voegen tussen terrasklinkers en natuurstenen tuintegels zijn vaak een verzamelplaats voor mos, onkruid en vuil. Met deze onkruidborstel kan je deze voegen snel schoonmaken, zonder urenlang te hoeven hurken. De 400W motor met 2000 rotaties per minuut levert de nodige kracht voor de klus.

Pluspunten:

 • De telescopische steel is verlengbaar tot 130 cm
 • Inclusief kabeltrekontlasting en beschermkap
 • Met meer dan 2.000 rotaties per minuut, klaar je de klus snel
 • Volledige set inclusief 2 verschillende borstels.

Minpunten:

 • 3 jaar garantie is aan de lage kant voor een elektrische borstel.
 • Prijs is hoger dan handmatige borstel, dus niet voor iedereen geschikt.
 • Let op je tegels: alleen geschikt voor krasbestendige tegels en klinkers.
 • Bediening is arbeidsintensief

Zit jouw voegenborstel niet in bovenstaande lijst? Zoek niet verder en neem dan hier even een kijkje bij bol.com, waar ze meer dan 160 verschillende voegen borstels op voorraad hebben.

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar de beste voegen borstel, hebben wij de allerbeste producten onder de loep genomen. Letterlijk honderden reviews zijn doorgenomen, waarbij we naar zowel de positieve als negatieve reviews hebben gekeken. Hierbij kijken wij onder andere naar de volgende punten:

 • Prijs van het product
 • Aantal reviews van kopers
 • Hoogte van de beoordeling
 • Kwaliteit aan de hand van de reviews
 • Features en mogelijkheden die het product kan bieden

Door dit op deze manier aan te pakken, konden wij een mooie lijst van goede producten samenstellen. Op die manier kan jij de beste voegenborstels voor jouw situatie vinden.

Wat is een voegenborstel?

Als het goed is heb je, na het zien van de bovenstaande producten, een goed idee van wat een voegenborstel is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.\

Er zijn verschillende tools die gebruikt kunnen worden om onkruid tussen tegels te verwijderen, zoals schoffels, onkruidstekers, onkruidbranders, de voegenkrabber en de voegenborstel waar dit artikel over gaat.

Een voegenborstel is een borstel die wordt gebruikt om vuil, stof en andere verontreinigingen uit de voegen tussen tegels te verwijderen. Dit kan zowel binnen als buiten het huis gebeuren, bijvoorbeeld in de badkamer, keuken of op het terras.

Er zijn twee soorten voegenborstels: vlakke borstels, die op een steel bevestigd zijn en gebruikt worden met een heen-en-weer-gaande beweging. De haren van de borstel zijn in staat om diep in de voegen te komen. De borstel wordt gebruikt om de voegen grondig te reinigen, wat helpt om ze weer op te frissen en te verfraaien.

En je hebt ronde borstels die gebruikt worden in combinatie met een machine. Deze laatste draaien rond een as en kunnen een regelbare snelheid hebben. Sommige machines, zoals de Kärcher, hebben ook een eigen waterleiding, waarmee je de voegen eerst nat kunt spuiten, voordat je ze schrobt met de borstel.

Een voegenborstel uitkiezen kan echter best wel lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende soorten, merken en modellen. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Waarom zou je dan een voegenborstel moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we hieronder even bij stil.

voegenborstels

Waarom een voegen borstel kopen?

Nu je weet wat de beste voegen borstel is, is het belangrijk om te kijken naar wanneer je dit item zou moeten kopen.

Het is namelijk niet een product wat je zomaar even in huis haalt en er zijn veel vervangende producten op de markt. Vandaar dat wij je graag meenemen in de diverse redenen/momenten wanneer je voor een dit product zou moeten kiezen.

Perfecte tool om voegen mee te reinigen

Eén van de eerste redenen waarom men een voegen borsteltje koopt, is meteen ook een hele belangrijke. Zoals we eerder in dit artikel benoemd hebben, is het doel van dit product om je voegen te reinigen. Door de borstel simpelweg door de voegen te bewegen, kun je vuil, stof, onkruid of andere verontreinigingen weg krijgen. Maar er zijn meer voordelen.

Beter voor jouw tegels

Samenhangend met het voordeel hierboven, zorgt een schone voeg ook voor een langere levensduur van jouw tegels én voor een schonere en frisse uitstraling. Niemand houdt immers van vieze voegen en tegels. Niet binnen in je huis, maar zeker ook niet buiten je tuin. Daarnaast kan er al snel mos en onkruid tussen je tegels ontstaan, wat je met een borstel perfect kunt weghalen.

Beter alternatief dan chemische middelen

Daarnaast is het gebruik van een voegborstel een veel schoner en milieuvriendelijker alternatief dan het gebruik van chemische onkruidverdelgers. Onkruidverdelgers kunnen schadelijk zijn voor de planten in je tuin, maar een voegborstel veroorzaakt geen schade. Je kunt de borstel ook op verschillende oppervlakken gebruiken, waardoor je veel minder onkruid in je tuin krijgt.

Iedereen kan ermee overweg

Eén andere belangrijke reden waarom je een voegen borstel zou kunnen kopen, is dat iedereen ermee overweg kan. Of je nu een professional bent of een beginnende tuinier, met een voegenborsteltje kan je jouw voegen makkelijk onkruidvrij maken. Het product spreekt redelijk voor zich, maar verderop in dit artikel laten wij je zien hoe je het gebruikt.

Het bespaart je een hoop tijd

Naast de bovengenoemde voordelen, is de voegenborstel een van de meest veelzijdige gereedschappen die tuiniers kunnen gebruiken om onkruid uit voegen mee te krijgen. Met dit product bespaar je veel tijd, want het is er speciaal voor gemaakt. Je loopt niet te klooien met andere tools of zelfbedachte oplossingen, want dat is nergens voor nodig.

Voor iedereen een geschikte voegenborstel

Het laatste voordeel dat we graag willen benoemen, is dat iedereen wel een geschikte voegenborstel kan vinden. Zoals je bovenaan dit artikel hebt kunnen zien, heb je de keuze uit veel verschillende producten en merken.

Juist vanwege dit grote aanbod is de kans groot dat je een voegenborstel vindt wat precies bij jouw wensen aansluit én dat precies bij jouw situatie past. Met dit artikel proberen we jou alleen maar een handje te helpen.

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarom je een voegenborstel zou moeten kopen. Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden, wanneer je dit product gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achter komen.

voegen borstel

Voegenborstel kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij de beste voegen borstel gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op jouw eigen behoeftes en op wat je op dat moment nodig hebt.

Wij hebben de belangrijkste zaken waar je op kan letten hieronder opgesomd, in willekeurige volgorde. Niet iedereen zal elk punt even belangrijk vinden. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten, zodat je zelf kan bepalen met welke punten je wel rekening wilt houden.

Soort voegen borstel

Eén van de eerste punten waarmee je rekening kunt houden, is wat voor soort voegen borstel je in huis haalt. Je hebt namelijk de elektrische voegenborstel, een telescopische boegenborstel en de “normale” voegenborstel. Ieder soort heeft andere voordelen, maar vaak ook een ander prijskaartje. Goed dus om rekening mee te houden.

Haarlengte van de voegen borstel

Naast eht soort borstel voor voegen, wil je ook kijken naar de haarlengte. En de haarlengte is weer afhankelijk van jouw voegen. Kies een borstel met fijne haren als je kleine, fijne voegen hebt, of een borstel met langere haren als je grotere voegen hebt.

Langere haren kunnen diepere voegen van binnen reinigen. Het is dan wel belangrijk dat de haren voldoende stevig zijn, anders krijg je ze niet mooi de voeg in.

Grootte van de voegenborstel

Een ander belangrijk punt om naar te kijken, is de grootte van de borstel. Kies een borstel die geschikt is voor de grootte van de voegen tussen je tegels. Als de borstel te groot is, kan het moeilijk zijn om de voegen grondig te reinigen. Let dus goed op de grootte van jouw voegen en kies een borstel die daar mooi bij past.

De sterkte van de borstel

Zorg ervoor dat de borstel stevig genoeg is om vuil en stof effectief te verwijderen uit de voegen. Er zijn voegenborstels van verschillende materialen te koop. Een stalen voegenborstel is bijvoorbeeld harder dan een borstel van kokosharen.

Let dus op hoe stevig het vuil dat je wilt verwijderen vast zit, en op de kwetsbaarheid van de steen. Een te harde borstel op een te zachte steensoort kan voegen en stenen beschadigen en dat wil je ook voorkomen.

Met of zonder steel

Als je de producten bovenin dit artikel goed bekeken hebt, dan is het je waarschijnlijk opgevallen dat er voegenborstels verkocht worden zonder steel en met steel. De borstels zonder steel zijn ideaal, als je al een steel hebt. Je gebruik ze dan om je “oude” voegenborsteltje te vervangen.

Maar mocht je nog geen steel hebben, ga dan voor een voegen borstel met steel. Anders zal je ook niet heel ver komen met het schoonmaken van je voegen.

Materiaalgebruik

Naast de bovengenoemde punten, is ook de kwaliteit van de voegen borstel van cruciaal belang. Hiermee doelen we vooral op het materiaal waarvan het gemaakt is. Het liefste koop je een voegen borstel die gemaakt is van hoogwaardig materiaal, zoals staal, duurzaam hout of corrosie werend materiaal, voor de beste resultaten. Een goede voegen borstel is bestand tegen alle weersomstandigheden en zal niet gemakkelijk beschadigd raken.

Reviews en ervaringen van andere mensen

Wanneer je op zoek bent naar een bepaald product, is het goed om ook te kijken naar de reviews die andere mensen achterlaten. Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die andere mensen met bepaalde producten hebben. 

Vaak hebben deze mensen het product al uitgeprobeerd en voor een langere tijd getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan ondervinden. Producten die veelal slechte reviews of lage scores krijgen, wil je dan het beste vermijden. Hierdoor ben je ervan verzekerd om alleen maar de beste items in huis te halen.

Prijs van de voegenborstel

Als laatste puntje is het van belang dat je de prijs betaald waarbij je jezelf comfortabel vindt, voor de kwaliteit die je nodig hebt. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat voor ieder product over.

Hierbij is het goed om te weten dat de prijs van een voegen borstel begint vanaf zo’n €7 en kan oplopen tot ongeveer €120, voor als je de beste elektrische voegenborstel zoekt. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten.

Met deze punten in gedachten, zou je een goede voegenborstel kunnen kiezen. Neem de tijd om verschillende voegen borstels te vergelijken en kies de voegen borstel die het beste bij je behoeften en budget past. Laten we nu verder gaan met hoe je een voegenborstel gebruikt

voegenborstel

Hoe gebruik je een voegenborstel en waarmee rekening houden?

Wanneer je de beste voegenborstel hebt gekocht, is het natuurlijk fijn om te weten hoe je dit product op de juiste manier gebruikt én waarmee je rekening dient te houden. Je ontdekt het in deze alinea. Om een voegenborstel te gebruiken, volg je de volgende stappen:

 1. Verwijder eerst zoveel mogelijk vuil en stof uit de voegen, door bijvoorbeeld even te blazen of een zacht borsteltje te gebruiken.
 2. Gebruik vervolgens de voegenborstel om het onkruid en mis uit de voegen te verwijderen. Je zet de borstel recht op de voeg en beweegt de borstel heen en weer over de voegen, om ervoor te zorgen dat alles wordt verwijderd.
 3. Controleer de voegen na het reinigen, om te kijken of al het onkruid eruit is. Zo niet, herhaal dan stap 2.

Als je rekening wilt houden met de conditie van de voegen tijdens het gebruik van de voegenborstel, kun je het volgende doen:

 1. Gebruik de borstel niet te krachtig, omdat dit kan leiden tot beschadiging van de voegen.
 2. Gebruik geen borstel met harde of scherpe haren op zachte voegen, omdat dit kan leiden tot beschadiging.
 3. Gebruik geen borstel met harde of scherpe haren op voegen die zijn afgezet met een zachte, kwetsbare afdichting, omdat dit de afdichting kan beschadigen.
 4. Gebruik geen metalen of scherpe voorwerpen om vuil uit de voegen te verwijderen, omdat dit kan leiden tot beschadiging van de tegels of voegen.

Oké, je weet nu bijna alles wat je hoort te weten over voegenborsteltjes. We hebben het alleen nog niet gehad over hoe je dit item het beste kunt reinigen. Daarom dat wij onze koopgids met deze informatie afsluiten. Lees verder.

Hoe maak je een voegen borstel schoon?

Het regelmatig goed schoonmaken van een voegenborstel is belangrijk, omdat je zo de levensduur van dit product kunt verlengen.

Maar hoe maak je nu een voegen borstel schoon en waarmee dien je allemaal rekening te houden? Gelukkig is dat niet zo heel moeilijk en kom je al een heel eind met het volgen van de onderstaande stappen.

Wat wij sowieso adviseren is om de handleiding goed door te nemen. Vaak staat hierin vermeld hoe je het product het beste kan schoonmaken, welke stappen je moet volgen en wat je daarvoor allemaal nodig zal hebben. Onderstaande stappen zijn dan ook een globale uitleg en wat tips & tricks.

Verwijder allereerst zoveel mogelijk vuil en onkruid uit de borstel. Maak de borstel nat met lauw water en eventueel een mild reinigingsmiddel. Beweeg de borstel heen en weer onder lauw stromend water, om het vuil en onkruid te verwijderen. Maak de borstel na het reinigen goed droog met een doek of laat de borstel aan de lucht drogen.

Als de borstel zeer vuil is of als er zich hardnekkig vuil in de haren heeft vastgezet, kun je overwegen om de borstel in een sopje te weken om het vuil gemakkelijker te verwijderen. Gebruik hiervoor een mild reinigingsmiddel en spoel de borstel na het weken grondig uit met water. Laat de borstel daarna goed drogen, voordat je hem opbergt. En zo simpel kan het zijn.

We zijn nu aan het einde gekomen van onze koopgids. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze én dat je het perfecte product voor jouw situatie hebt gekocht. Laat je ons in de reacties onderaan de pagina weten voor welk item je gekozen hebt? We komen graag met je in contact!

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Plaats een reactie