Oppottafel: 13x de beste van 2024 [Actiemaand]

In dit artikel nemen wij je mee in de beste oppottafel van 2024. Ook nemen wij je mee in wat een oppot tafel precies is, waar je op moet letten bij het kopen van een oppottafeltje en waarom je dit product nodig hebt.

We sluiten af met wat tips rondom hoe je een tuin oppottafel gebruikt en hoe je dit item het beste kunt reinigen. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

De beste oppottafel van 2024

Tijdens het doen van onze product onderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen, populariteit, materiaalgebruik enzovoort. We testen (vaak) ook zelf producten en vergelijken tientallen items om tot een selectie te komen.

Door naar deze punten te kijken én dit onderzoek uit te voeren, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste spullen kunnen laten zien. De kans dat jij hierdoor het perfecte product vind is groot, aangezien de items in dit artikel zichzelf al bewezen hebben.

We nemen je hieronder mee in de beste oppottafel van 2024, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog! Welke oppot tafel kies jij uit? Laat je het ons weten in de reacties onderaan de pagina?

Goed om even aan te geven: onderstaande producten zijn in diverse materialen, lengtes en modellen te verkrijgen. Klik even op “controleer prijs” om de juiste voor jouw situatie te vinden.

Oppottafels: Onze top 3

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top drie, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Bij ieder product vermelden we ook de plus- en minpunten. Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere mensen ook top vinden. Een beter product ga je dus bijna niet vinden.

Oppottafel van Generic

Het eerste product in onze top drie, is de Oppottafel van Generic. Dit product krijgt momenteel 4,6 uit 5 sterren en meer dan 30 reviews op bol.com. Hiermee is dit één van de meest populaire producten.

Bovenstaand product is een robuuste oppottafel die gemakkelijk schoon te maken is en een praktische plantendrager is voor in de tuin. Dankzij de handige werkhoogte ontlast het de rug tijdens beplantingswerk. Door het aantrekkelijke design is de tafel ook geschikt als decoratie voor in huis of tuin, zoals bloemschikken zonder rugpijn. Verkrijgbaar in 2 afmetingen en 2 verschillende kleuren

Pluspunten:

 • Tafelblaf van metaal
 • Verkrijgbaar in 2 afmetingen en 2 kleuren
 • Erg schappelijk geprijsd

Minpunten:

 • Let op met de latjes onder de werktafel. Deze kunnen wat doorbuigen, waardoor de werktafel niet recht loopt.
 • Kwaliteit kan niet helemaal perfect zijn bij sommige producten, volgens reviews van anderen.

Oppottafel Douglas

Het tweede product in onze top drie, is de Oppottafel Douglas. Dit product krijgt momenteel 4,7 uit 5 sterren en meer dan 7 reviews op bol.com.

Deze oppot tafel is gemaakt van Douglas hout en is 109x85x48 centimeter groot. Douglas hout valt in duurzaamheidsklasse 3 en is daarmee één van de duurzaamste houtsoorten in Europa. De tafel is gemaakt van zink, waardoor het niet snel roest. Wordt geleverd met handige opberglades.

Pluspunten:

 • Gemaakt van Douglas hout, dus ontzettend sterk en duurzaam
 • Inclusief handige opberglades
 • Grote afmeting

Minpunten:

 • In elkaar zetten is makkelijk, maar behoeft wel extra elektrisch gereedschap
 • Kan splinteren, dus alles even na-schuren is geen overbodige luxe

Oppot tafel van Kynast

Het derde product in onze top drie, is de Oppot tafel van Kynast. Dit product krijgt momenteel 4,4 uit 5 sterren en meer dan 7 reviews op bol.com.

Met deze handige oppot tafel kun je gemakkelijk en snel bloemen, planten en kruiden verzorgen, zonder dat je hiervoor op jouw hurken of knieën op de grond hoeft te zitten. Deze tafel heeft een ruim werkblad van zink, is 78 x 38 x 86 cm groot en komt met 3 handige opberglades. Aan de zijkant vind je ook 3 opberghaken.

Pluspunten:

 • Met 3 opberglades, 3 opberghaken en opbergschap. Voldoende ruimte om spullen op te bergen.
 • Vanwege het design ook als meubel te gebruiken in jouw huis

Minpunten:

 • De daadwerkelijke houtkleur kan afwijken van de productfoto’s.
 • Kleiner werkblad als bovenstaande items.

Zit jouw oppottafel niet in bovenstaande lijst? Zoek niet verder en neem dan hier even een kijkje bij bol.com, waar ze meer dan 80 verschillende oppottafels op voorraad hebben.

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar de beste oppottafel, hebben wij de allerbeste producten onder de loep genomen. Letterlijk honderden reviews zijn doorgenomen, waarbij we naar zowel de positieve als negatieve reviews hebben gekeken. Hierbij kijken wij onder andere naar de volgende punten:

 • Prijs van het product
 • Aantal reviews van kopers
 • Hoogte van de beoordeling
 • Kwaliteit aan de hand van de reviews
 • Features en mogelijkheden die het product kan bieden

Door dit op deze manier aan te pakken, konden wij een mooie lijst van goede producten samenstellen. Op die manier kan jij de beste oppot tafels voor jouw situatie vinden.

Wat is een oppottafel?

Als het goed is heb je, na het zien van de bovenstaande producten, een goed idee van wat een oppottafel is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

Een oppottafel is een meubelstuk dat speciaal ontworpen is voor het kweken en verpotten van planten. Het is een uiterst praktisch hulpmiddel voor mensen die graag tuinieren of zich bezighouden met het kweken van planten.

Afhankelijk van het budget dat je wilt uitgeven aan zo’n oppottafel, zijn ze vaak voorzien van opbergvakken of lades waar gereedschap, grond en andere benodigdheden in kunnen worden opgeborgen. Dit maakt het makkelijker om alles wat nodig is bij de hand te hebben wanneer je aan het werk bent.

Sommige oppottafels hebben ook een waterbak of een afvoer om overtollig water af te kunnen voeren. De tijd is voorbij dat oppottafels enkel gebruikt werden door professionals. Ondertussen zijn ze er ook voor mensen die gewoon graag hun eigen planten verzorgen in huis of in de tuin.

Een oppot tafel uitkiezen kan best lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, soorten en modellen. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Waarom zou je dan een oppottafel moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we hieronder even bij stil.

oppottafel

Waarom een oppottafel kopen?

Nu je weet wat de beste oppottafel is, is het belangrijk om te kijken naar wanneer je dit item zou moeten kopen.

Het is namelijk niet een product wat je zomaar even in huis haalt en er zijn veel vervangende producten op de markt. Vandaar dat wij je graag meenemen in de diverse redenen/momenten wanneer je voor een dit product zou moeten kiezen.

Het heeft de juiste hoogte

Eén van de eerste redenen om een oppot tafeltje te kopen, is meteen ook een hele belangrijke. Deze tafels zijn hoog, waardoor ze ergonomisch werken. Ergonomie is de wetenschap die zich bezighoudt met de manier waarop mensen werken en hoe dit hun welzijn en productiviteit beïnvloedt.

Wanneer je vaak planten verpot of kweekt, is het belangrijk om te werken in een comfortabele en ergonomische omgeving. Dit kan helpen om fysieke belasting en vermoeidheid te verminderen en ervoor zorgen dat je productiever bent.

Een oppottafel die speciaal ontworpen is voor een ergonomische werkplek kan hierbij helpen. Zo’n tafel is bijvoorbeeld voorzien van verstelbare hoogte, zodat je altijd op een comfortabele werkhoogte kunt werken. Dit kan helpen om rug- en nekpijn te voorkomen die ontstaat door het bukken of knielen.

Daarnaast kan een oppottafel met een anti-slip werkblad ook helpen om vermoeidheid te verminderen. Als je regelmatig met natte handen werkt, kan een gladde oppottafel lastig zijn om op te werken. Een oppottafel met een anti-slip werkblad geeft je een stevige grip en kan helpen om ongelukken te voorkomen.

Een oppot tafel is praktisch en biedt opbergruimte

Een oppottafel moet daarnaast ook praktisch zijn, met voldoende opbergruimte voor al je gereedschap en benodigdheden. In plaats van alles op te moeten zoeken of te moeten rondsjouwen, heb je alles wat je nodig hebt binnen handbereik. Dit kan niet alleen tijd besparen, maar ook helpen om de werkplek opgeruimd en georganiseerd te houden.

Het ziet er tof uit in jouw huis of tuin

Naast de bovengenoemde voordelen, is het ook gewoon een mooie toevoeging aan jouw huis, tuin of schuur. Jouw oppottafel hoeft ook er ook niet altijd te zijn puur en alleen om aan te werken.
Door de oppottafel op een creatieve manier te gebruiken, kun je er een mooi en decoratief element van maken in je huis of tuin.

Zo kan je ook andere decoratieve elementen op de oppottafel neerzetten, zoals kaarsen, vazen of kunstwerken. Dit kan de oppottafel nog meer tot leven brengen en ervoor zorgen dat hij een opvallend element in je interieur of tuin wordt. Versier je terras met grote bloempotten rondom de oppottafel waardoor je deze bijvoorbeeld als plantentrap gebruikt.

Voor iedereen een geschikte oppottafel

Het laatste voordeel dat we graag willen benoemen, is dat iedereen wel een geschikte oppottafel kan vinden. Zoals je bovenaan dit artikel hebt kunnen zien, heb je de keuze uit veel verschillende producten en merken.

Juist vanwege dit grote aanbod is de kans groot dat je een oppottafel vindt wat precies bij jouw wensen aansluit én dat precies bij jouw situatie past. Met dit artikel proberen we jou alleen maar een handje te helpen.

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarom je een oppottafel zou moeten kopen. Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden, wanneer je dit product gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achter komen.

oppottafels

Oppottafel kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij de beste oppottafel gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op jouw eigen behoeftes en op wat je op dat moment nodig hebt.

Wij hebben de belangrijkste zaken waar je op kan letten hieronder opgesomd, in willekeurige volgorde. Niet iedereen zal elk punt even belangrijk vinden. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten, zodat je zelf kan bepalen met welke punten je wel rekening wilt houden.

Hoogte, lengte en breedte

Eén van de eerste punten waarmee je rekening dient te houden, is de hoogte, lengte en breedte van de tafel. Deze stem je enerzijds af op jouw eigen lengte en anderzijds op wat jij prettig vindt qua afmetingen.

Weet jij niet zo goed wat de ideale hoogte voor jouw lengte is? Blijf dan even lezen. Verderop in dit artikel staan we hierbij stil. Tevens kan het voor jou fijn zijn om een verstelbare oppot tafel in huis te halen.

Aantal opbergmogelijkheden

Ook het aantal opbergmogelijkheden is een belangrijk iets om naar te kijken. Waar het ene product is voorzien van één opbergplankje, heeft het andere product juist een aantal lades en wat haakjes, waaraan je gereedschap kan ophangen.

Het aantal opbergvakken verschilt per merk en model en is afhankelijk van hoeveel spullen jij graag wilt opbergen in de oppot tafel. Je kan vaak uit de productomschrijving en foto’s achterhalen hoeveel opbergruimte het item heeft.

Met of zonder wielen

Wellicht was het je al opgevallen, na het zien van de producten bovenin dit artikel. Je hebt namelijk oppottafeltjes op de markt die met wielen geleverd worden. Het voordeel hiervan is dat je de tafel op die manier makkelijk kunt verplaatsen, wat voor een grote groep mensen erg prettig is.

Kleurgebruik

Naast de bovengenoemde punten, kan het voor jou ook belangrijk zijn om met de kleur van het oppot tafeltje rekening te houden. Dit zal grotendeels samenhangen met jouw persoonlijke voorkeur en misschien ook met de ruimte waarin je dit product gaat plaatsen. Je kan hierbij uit diverse kleuren kiezen, waardoor je vast iets vindt wat bij jouw situatie past.

Materiaalgebruik

De kwaliteit van de oppottafel is van cruciaal belang. Hiermee doelen we vooral op het materiaal waarvan het gemaakt is. Het liefste koop je een oppottafel die gemaakt is van hoogwaardig materiaal, zoals duurzaam hout of RVS materiaal, voor de beste resultaten. Een goede oppottafel is bestand tegen alle weersomstandigheden en zal niet gemakkelijk beschadigd raken.

Reviews en ervaringen van andere mensen

Wanneer je op zoek bent naar een bepaald product, is het goed om ook te kijken naar de reviews die andere mensen achterlaten. Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die andere mensen met bepaalde producten hebben. 

Vaak hebben deze mensen het product al uitgeprobeerd en voor een langere tijd getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan ondervinden. Producten die veelal slechte reviews of lage scores krijgen, wil je dan het beste vermijden. Hierdoor ben je ervan verzekerd om alleen maar de beste items in huis te halen.

Prijs van de oppottafel

Als laatste puntje is het van belang dat je de prijs betaald waarbij je jezelf comfortabel vindt, voor de kwaliteit die je nodig hebt. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat voor ieder product over.

Hierbij is het goed om te weten dat de prijs van een oppot tafeltje begint vanaf zo’n €25 en kan oplopen tot ongeveer €300, voor als je het beste van het beste wilt kopen. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten.

Met deze punten in gedachten, zou je een goede oppottafel kunnen kiezen. Neem de tijd om verschillende oppottafels te vergelijken en kies de oppottafel die het beste bij je behoeften en budget past. Laten we nu verder gaan met hoe je een oppot tafel gebruikt

oppottafeltje

Hoe gebruik je een oppottafel en waarmee rekening houden?

Wanneer je de beste oppottafel hebt gekocht, is het natuurlijk fijn om te weten hoe je dit product op de juiste manier gebruikt én waarmee je rekening dient te houden. Je ontdekt het in deze alinea.

Zorg er allereerst voor dat de oppottafel op een stabiele en vlakke ondergrond staat. Dit is belangrijk om te voorkomen dat de tafel omvalt of wiebelt tijdens het werken. Eventueel kan je een stuk karton onder één of meerdere poten doen, om het oppervlak stabieler te maken.

Zet daarna alle benodigdheden binnen handbereik. Zo hoef je niet te zoeken of rondsjouwen tijdens het werken en kun je efficiënter te werk gaan. Maak altijd het werkblad schoon voordat je aan het werk gaat. Zo voorkom je dat er vuil of plantenresten op het werkblad terechtkomen.

Het is ook prettig als je voldoende licht tot je beschikking hebt. Als je in een donkere omgeving werkt, kan dit moeilijker zijn om te werken en kan het ook leiden tot vermoeidheid.

Gebruik geschikt gereedschap. Zorg ervoor dat je de juiste gereedschappen hebt om de planten te verpotten of te kweken. Dit kan helpen om het werk gemakkelijker te maken en te voorkomen dat je de planten beschadigt.

En als laatste wil je de ideale werkhoogte hebben, wat afhankelijk is van jouw eigen lengte. Werk je het liefste staand aan de oppottafel, dan zijn hieronder enkele afmetingen die je kan gebruiken:

 1. Voor personen tussen de 1,60 m en 1,70 m: De ideale werkhoogte is ongeveer 90 cm.
 2. Voor personen tussen de 1,70 m en 1,80 m: De ideale werkhoogte is ongeveer 95 cm.
 3. Voor personen tussen de 1,80 m en 1,90 m: De ideale werkhoogte is ongeveer 100 cm.
 4. Voor personen langer dan 1,90 m: De ideale werkhoogte is ongeveer 105 cm.

Oké, je weet nu bijna alles wat je hoort te weten over oppot tafels. We hebben het alleen nog niet gehad over hoe je dit item het beste kunt reinigen. Daarom dat wij onze koopgids met deze informatie afsluiten. Lees verder.

Hoe maak je een oppottafel schoon?

Het regelmatig goed schoonmaken van een oppottafel is belangrijk, omdat je zo de levensduur van dit product kunt verlengen. Maar hoe maak je nu een oppot tafeltje schoon en waarmee dien je allemaal rekening te houden? Gelukkig is dat niet zo heel moeilijk en kom je al een heel eind met het volgen van de onderstaande stappen.

Wat wij sowieso adviseren is om de handleiding goed door te nemen. Vaak staat hierin vermeld hoe je het product het beste kan schoonmaken, welke stappen je moet volgen en wat je daarvoor allemaal nodig zal hebben. Onderstaande stappen zijn dan ook een globale uitleg en wat tips & tricks.

Heb je een tafel met wielen, zorg er dan voor dat de grond schoon is alvorens je de oppottafel weg gaat rijden. Zo voorkom je dat er troep tussen de wielen komt, waardoor ze na verloop van tijd niet meer vlot draaien.

De meeste tafels hebben een zinken werkblad, dit is gemakkelijker te reinigen met water en een doek. Gebruik liever geen bijtende kuisproducten omdat deze de zink zullen aantasten. Meestal is de oppottafel trouwens toch niet zo vuil dat het niet enkel met water kan worden gereinigd.
Maak je toch schoon met water? Zorg er dan voor dat de tafel eerst volledig droog is alvorens die terug in berging, schuur of garage te zetten. De houten onderdelen zullen anders snel gaan schimmelen. 

We zijn nu aan het einde gekomen van onze koopgids. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze én dat je het perfecte product voor jouw situatie hebt gekocht. Laat je ons in de reacties onderaan de pagina weten voor welk item je gekozen hebt? We komen graag met je in contact!

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 2

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Plaats een reactie