Grastrimmer: 15x de beste van 2024 [Beste Test]

De grastrimmer is een handig hulpmiddel voor iedereen met een voor- of achtertuin én die graag zelf alles bij willen kunnen werken. Vandaar dat wij dit blog hebben geschreven, waarin je alles ontdekt over grastrimmers.

In dit artikel nemen wij je mee in de beste grastrimmer van 2024. Ook nemen wij je mee in wat een gras trimmer precies is, waar je op moet letten bij het kopen van grastrimmers en waarom je dit product nodig hebt.

We sluiten af met wat tips rondom hoe je een grastrimmer gebruikt en hoe je dit item het beste kunt reinigen. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

De beste grastrimmer van 2024

Tijdens het doen van onze product onderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen, populariteit, materiaalgebruik enzovoort. We testen (vaak) ook zelf producten en vergelijken tientallen items om tot een selectie te komen.

Door naar deze punten te kijken én dit onderzoek uit te voeren, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste spullen kunnen laten zien. De kans dat jij hierdoor het perfecte product vind is groot, aangezien de items in dit artikel zichzelf al bewezen hebben.

We nemen je hieronder mee in de beste grastrimmer van 2024, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog! Welke gras trimmer kies jij uit? Laat je het ons weten in de reacties onderaan de pagina?

Goed om even aan te geven: onderstaande producten zijn in diverse materialen, lengtes en modellen te verkrijgen. Klik even op “controleer prijs” om de juiste voor jouw situatie te vinden.

Grastrimmers: Onze top 3

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top drie, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Bij ieder product vermelden we ook de plus- en minpunten. Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere mensen ook top vinden. Een beter product ga je dus bijna niet vinden.

Grastrimmer ST182320-QW van Black & Decker

Het eerste product in onze top drie, is de Grastrimmer ST182320-QW van Black & Decker. Dit product krijgt momenteel 4,6 uit 5 sterren en meer dan 90 reviews op bol.com. Hiermee is dit één van de meest populaire producten.

De ST182320-QW gras trimmer van Black & Decker heeft een maaidiameter van 25 centimeter en is voorzien van een automatische draadtoevoer systeem. Dit houdt de snijdraad op de juiste lengte en bespaart je tijd en moeite. De graskantgeleider zorgt voor een goede afwerking langs tegels en muren.

Deze trimmer werkt op een accu, maar dien je zelf los aan te schaffen. Met het Trim ‘n’ Edge systeem, schakel je snel om tussen trimmen en graskanten knippen. Het gewicht bedraagt 3,5 kilo, dus het is licht en handbaar.

Pluspunten:

 • Hele schappelijke prijs
 • Past op de accu van andere Black & Decker apparaten
 • Trim ‘n’ Edge systeem
 • Verstelbare steel, dus makkelijk aan te passen aan je lengte

Minpunten:

 • Voor het grotere/grovere werk, schaf je liever een grastrimmer met sterkere motor aan

Gras trimmer DUR181Z van Makita

Het tweede product in onze top drie, is de Gras trimmer DUR181Z van Makita. Dit product krijgt momenteel 4,5 uit 5 sterren en meer dan 35 reviews op bol.com.

De DUR181Z van Makita heeft een maaidiameter van 26 centimeter en wordt, net als het product hierboven, geleverd zonder accu. Daarbij is de gras trimmer eenvoudig in hoogte te verstellen en heeft het een eenvoudig te kantelen kop. Dit maakt hem geschikt voor het snijden van graskanten.

Deze trimmer werkt op een accu, maar dien je zelf los aan te schaffen. Met het Trim ‘n’ Edge systeem, schakel je snel om tussen trimmen en graskanten knippen. Het gewicht bedraagt 3,5 kilo, dus het is licht en handbaar.

Pluspunten:

 • Past op de accu van andere Makita apparaten
 • Met 3,1 kilo een lichtgewicht gras trimmer
 • Eenvoudig in hoogte te verstellen

Minpunten:

 • De snijkop kan soms sneller kapot gaan, maar is los bij te bestellen bij Makita

Grastrimmer Comfortcut van Gardena

Het derde product in onze top drie, is de Grastrimmer Comfortcut van Gardena. Dit product krijgt momenteel 4,2 uit 5 sterren en meer dan 20 reviews op bol.com.

De Comfortcut van Gardena is met een gewicht van 2,5 kilo één van de lichtste producten in ons artikel. De snijkop is in een hoek verstelbaar voor een werkpositie van 0, 10 of 60 graden. Zelfs moeilijk bereikbare plekken zoals onder een tuinbank, een tafel of onder een trampoline zijn zo gemakkelijk te bereiken.

Tevens is de handgreep en de telescopische steel te verstellen. De looptijd van de grastrimmer is tot 56 minuten met de accu. Zowel de accu als de oplader worden meegeleverd, wat erg fijn is.

Pluspunten:

 • Inclusief accu en oplader
 • Zowel de handgreep is verstelbaar als de telescopische steel
 • Verstelbare snijkop voor lastig bereikbare plekken
 • Met 2,5 kilo een lichtgewicht gras trimmer

Minpunten:

 • Prijs aan de hoge kant

Zit jouw grastrimmer niet in bovenstaande lijst? Zoek niet verder en neem dan hier even een kijkje bij bol.com, waar ze verschillende gras trimmers op voorraad hebben.

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar de beste gras trimmer, hebben wij de allerbeste producten onder de loep genomen. Letterlijk honderden reviews zijn doorgenomen, waarbij we naar zowel de positieve als negatieve reviews hebben gekeken. Hierbij kijken wij onder andere naar de volgende punten:

 • Prijs van het product
 • Aantal reviews van kopers
 • Hoogte van de beoordeling
 • Kwaliteit aan de hand van de reviews
 • Features en mogelijkheden die het product kan bieden

Door dit op deze manier aan te pakken, konden wij een mooie lijst van goede producten samenstellen. Op die manier kan jij de beste gras trimmers voor jouw situatie vinden.

Wat is een grastrimmer?

Als het goed is heb je, na het zien van de bovenstaande producten, een goed idee van wat een grastrimmer is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

Mensen met gras in hun tuin hebben doorgaans ook een grasmaaier, welke bedoeld is om de grote stukken gras mooi kort te houden. Een goede aanvulling hierop is de grastrimmer. Dit is een handig en compact apparaat dat bedoeld is om de randjes bij te werken. Denk hierbij aan de randen langs de schutting, langs de beplanting of misschien wel achter of tussen tuinmeubelen door.

Dit zijn over het algemeen plekken waar de grasmaaier moeilijker bij komt en waar het maaien nogal precies komt. Een grastrimmer kan dit precieze werk leveren. Een grastrimmer is als het ware een lange steel met aan het uiteinde een snijkop.

Een grastrimmer uitkiezen kan best lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, soorten en modellen. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Waarom zou je dan een grastrimmer moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we hieronder even bij stil.

beste grastrimmer

Waarom een gras trimmer kopen?

Nu je weet wat de beste grastrimmer is, is het belangrijk om te kijken naar wanneer je dit item zou moeten kopen.

Het is namelijk niet een product wat je zomaar even in huis haalt en er zijn veel vervangende producten op de markt, zoals bijvoorbeeld de grastrimmer Action alternatief. Vandaar dat wij je graag meenemen in de diverse redenen/momenten wanneer je voor een dit product zou moeten kiezen.

Elk gazon ziet er strak uit

Eén van de eerste redenen waarom mensen een gras trimmer kopen, is meteen ook een hele belangrijke. Zoals we net benoemd hebben kom je met een grasmaaier een heel eind, maar je hebt altijd te maken met plekken waar je maar moeilijk bij komt.

Dit is dan ook direct het grote voordeel van een grastrimmer, want doordat deze zo compact is, kan deze moeiteloos de lastige plekken bereiken. Op deze manier hoef je geen stukken over te slaan en krijg je een mooi en strak geheel.

Iedereen kan ermee overweg

Eén andere belangrijke reden waarom je een gras trimmer zou kunnen kopen, is dat iedereen ermee overweg kan. Of je nu een professional bent of een beginnende tuinier, met een grastrimmer kan je jouw tuin makkelijk onderhouden en simpel het gras in je tuin bijwerken. Het product spreekt redelijk voor zich, maar verderop in dit artikel laten wij je zien hoe je het gebruikt.

Het bespaart je een hoop tijd

Naast de bovengenoemde voordelen, kun je met een grastrimmer veel tijd en energie besparen. Je kunt er veel sneller mee werken dan met het verwijderen van gras met de hand. Je hoeft ook geen grote hoeveelheid tijd uit te trekken om de hele tuin te onderhouden. Door je tuin regelmatig te trimmer met een grastrimmer, kun je je tuin gemakkelijk bijhouden.

In vele soorten verkrijgbaar

Nog een voordeel van een grastrimmer is dat deze in vele soorten verkrijgbaar is. Zo heb je een ruime keuze als het gaat om merken, maar ook om bijvoorbeeld het type aandrijving. Natuurlijk zit hier ook prijsverschil in, maar dat maakt dan weer dat er voor elk budget wel een geschikte grastrimmer te vinden is.

Voor iedereen een geschikte grastrimmer

Het laatste voordeel dat we graag willen benoemen, is dat iedereen wel een geschikte grastrimmer kan vinden. Zoals je bovenaan dit artikel hebt kunnen zien, heb je de keuze uit veel verschillende producten en merken.

Juist vanwege dit grote aanbod is de kans groot dat je een grastrimmer vindt wat precies bij jouw wensen aansluit én dat precies bij jouw situatie past. Met dit artikel proberen we jou alleen maar een handje te helpen.

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarom je een grastrimmer zou moeten kopen. Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden, wanneer je dit product gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achter komen.

gras trimmer

Grastrimmer kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij de beste gras trimmer gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op jouw eigen behoeftes en op wat je op dat moment nodig hebt.

Wij hebben de belangrijkste zaken waar je op kan letten hieronder opgesomd, in willekeurige volgorde. Niet iedereen zal elk punt even belangrijk vinden. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten, zodat je zelf kan bepalen met welke punten je wel rekening wilt houden.

Soort gras trimmer

Eén van de eerste punten waarmee je rekening kunt houden, is wat voor soort grastrimmer je in huis haalt. Je hebt namelijk de elektrische gras trimmer, een gras trimmer met accu en grastrimmers die op bezine werken. Elk soort heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is goed om hier na te kijken.

Zo werkt een elektrische grastrimmer met een snoer, in tegenstelling tot een trimmer met een accu. Een grastrimmer op benzine vraagt meer onderhoud dan een elektrische variant, maar is wel weer draadloos te gebruiken. Houd bij je keuze rekening met milieuvriendelijkheid, de aanwezigheid van een stroompunt en de waarde die je al dan niet hecht aan je bewegingsvrijheid tijdens het trimmen.

Als je daarbij kiest voor een gras trimmer met accu, check dan ook even of het product dat je op het oog hebt inclusief of exclusief accu geleverd wordt. Bij veel grastrimmers zal je de accu los moeten aanschaffen.

Maaidiameter

Je wilt niet alleen rekening houden met het soort product, maar je moet ook letten op de maaidiameter van de gras trimmer. Dit is afhankelijk van de grootte van de snijkop die op het einde van de gras trimmer zit. Een grotere maaidiameter houdt in dat er een groter oppervlak getrimmed kan worden.

Vermogen van de grastrimmer

Het vermogen is ook zeker iets om op te letten, als je van plan bent om een grastrimmer aan te schaffen. Hoe hoger het vermogen, hoe krachtiger de trimmer is. Nu hangt je keuze af van je persoonlijke voorkeur.

Over het algemeen zou je hierin mee kunnen nemen dat een kleiner gazon goed af kan met een grastrimmer met een lager vermogen. Voor een groot stuk gras met veel lastig bereikbare plekken geldt dat een krachtiger model een betere keuze kan zijn en je dus kunt kiezen voor een hoger vermogen.

Design van de gras trimmer

Er zitten onderling een aantal belangrijke verschillen in het ontwerp van een grastrimmer. Zo zijn er modellen die een steel hebben welke in hoogte verstelbaar is en er zijn bijvoorbeeld modellen die een handvat hebben, waardoor de manier van vasthouden wellicht voor jou net wat prettiger is. Dit zijn belangrijke punten wat het ontwerp betreft om op te letten.

Reviews en ervaringen van andere mensen

Wanneer je op zoek bent naar een bepaald product, is het goed om ook te kijken naar de reviews die andere mensen achterlaten. Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die andere mensen met bepaalde producten hebben. 

Vaak hebben deze mensen het product al uitgeprobeerd en voor een langere tijd getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan ondervinden. Producten die veelal slechte reviews of lage scores krijgen, wil je dan het beste vermijden. Hierdoor ben je ervan verzekerd om alleen maar de beste items in huis te halen.

Prijs van de grastrimmer

Als laatste puntje is het van belang dat je de prijs betaald waarbij je jezelf comfortabel vindt, voor de kwaliteit die je nodig hebt. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat voor ieder product over.

Hierbij is het goed om te weten dat de prijs van een grastrimmer begint vanaf zo’n €30 en kan oplopen tot ongeveer €450, voor als je de beste elektrische grastrimmer zoekt. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten.

Met deze punten in gedachten, zou je een goede grastrimmer kunnen kiezen. Neem de tijd om verschillende grastrimmers te vergelijken en kies de gras trimmer die het beste bij je behoeften en budget past. Laten we nu verder gaan met hoe je een grastrimmer gebruikt

grastrimmer

Hoe gebruik je een grastrimmer en waarmee rekening houden?

Wanneer je de beste grastrimmer hebt gekocht, is het natuurlijk fijn om te weten hoe je dit product op de juiste manier gebruikt én waarmee je rekening dient te houden. Je ontdekt het in deze alinea.

De eerste tip die wij jou mee willen geven, is om de gebruiksaanwijzing goed door te nemen. Hierin staat vermeld hoe je het product op een veilige en verantwoorde manier gebruikt. Om een grastrimmer te gebruiken, volg je de volgende stappen:

Het belangrijkste onderdeel van de grastrimmer is toch wel de snijkop. Deze bevat draad of mes, maar ook beide is mogelijk. Op het moment dat de trimmer aanstaat, ontstaat er een roterende beweging. Hierdoor kan het gras als het ware gesneden worden. Dit gaat met een behoorlijke snelheid, omdat er voldoende scherpte nodig is om het gras daadwerkelijk korter te maken.

Het is daarom belangrijk om goed te letten op de veiligheid. Om de kop zit (deels) een kap ter bescherming, maar zou je een trimmer met snoer hebben, dan is het natuurlijk ook van groot belang dat je hier niet doorheen snijdt.

Houd een trimmer dus altijd goed vast en bij voorkeur met beide handen. Je kunt de grastrimmer simpelweg langs de grasranden heen en weer bewegen of over een bepaalde oppervlakte onder bijvoorbeeld een bankje. Je zal zien dat het gras zo gemaaid wordt, mits je de juiste bewegingen maakt. Naderhand is het een kwestie van het gras bij elkaar harken met een gras hark, waarna je het op kan ruimen.

Oké, je weet nu bijna alles wat je hoort te weten over grastrimmers. We hebben het alleen nog niet gehad over hoe je dit item het beste kunt reinigen. Daarom dat wij onze koopgids met deze informatie afsluiten. Lees verder.

Hoe maak je een grastrimmer schoon?

Het regelmatig goed schoonmaken van een grastrimmer is belangrijk, omdat je zo de levensduur van dit product kunt verlengen.

Maar hoe maak je nu een grastrimmer schoon en waarmee dien je allemaal rekening te houden? Gelukkig is dat niet zo heel moeilijk en kom je al een heel eind met het volgen van de onderstaande stappen.

Wat wij sowieso adviseren is om de handleiding goed door te nemen. Vaak staat hierin vermeld hoe je het product het beste kan schoonmaken, welke stappen je moet volgen en wat je daarvoor allemaal nodig zal hebben. Onderstaande stappen zijn dan ook een globale uitleg en wat tips & tricks.

Zoals al eerder genoemd, is de mate van onderhoud afhankelijk van het type grastrimmer dat je kiest. Een grastrimmer die werkt op benzine vraagt meer onderhoud dan een elektrische trimmer. In elk geval geldt dat je een grastrimmer pas schoon kunt maken als deze uit staat. Dit klinkt misschien logisch, maar je zult de eerste niet zijn, waarbij ongelukjes ontstaan.

Veeg los gras met een borstel van de trimmer af en spoel het apparaat vervolgens goed af. Zo laat het vuil goed los. Ontvetten wordt ook vaak aangeraden. Denk nu niet dat je klaar bent, want ook de rest van de grastrimmer behoeft aandacht.

Zo is het goed om de kap en de roterende delen van de trimmer ook schoon en droog te maken, maar ook invetten is op zijn tijd nodig. Dit om slijtage te voorkomen.

Tot slot, gebruik een droge, schone doek om het gereedschap af te nemen. Zorg ervoor dat je alle vlekken en smeer verwijderd. Als de grastrimmer helemaal schoon is, kun je het opbergen. Door je grastrimmer regelmatig schoon te maken, kun je ervoor zorgen dat het gereedschap in goede staat blijft en dat je er nog lange tijd gebruik van kunt maken

We zijn nu aan het einde gekomen van onze koopgids. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze én dat je het perfecte product voor jouw situatie hebt gekocht. Laat je ons in de reacties onderaan de pagina weten voor welk item je gekozen hebt? We komen graag met je in contact!

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Plaats een reactie