Telescopische takkenschaar: 11x de beste van december 2023

In dit artikel nemen wij je mee in de beste telescopische takkenschaar van 2023. Ook nemen wij je mee in wat een telescopische takken schaar precies is, waar je op moet letten bij het kopen van een telescopische takken schaar en waarom je dit product nodig hebt.

We sluiten af met wat tips rondom hoe je een telescopische takkenschaar gebruikt en hoe je dit item het beste kunt reinigen. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

De beste telescopische takkenschaar van 2023

Tijdens het doen van onze product onderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen, populariteit, materiaalgebruik enzovoort. We testen (vaak) ook zelf producten en vergelijken tientallen items om tot een selectie te komen.

Door naar deze punten te kijken én dit onderzoek uit te voeren, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste spullen kunnen laten zien. De kans dat jij hierdoor het perfecte product vind is groot, aangezien de items in dit artikel zichzelf al bewezen hebben.

We nemen je hieronder mee in de beste telescopische takkenschaar van 2023, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog! Welke takkenschaar telescopisch kies jij uit? Laat je het ons weten in de reacties onderaan de pagina?

Goed om even aan te geven: onderstaande producten zijn in diverse materialen, lengtes en modellen te verkrijgen. Klik even op “controleer prijs” om de juiste voor jouw situatie te vinden.

Telescopische takkenschaar: Onze top 3

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top drie, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Bij ieder product vermelden we ook de plus- en minpunten. Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere mensen ook top vinden. Een beter product ga je dus bijna niet vinden.

Telescopische takkenschaar van Wolf Garten

Het eerste product in onze top drie, is de Telescopische takkenschaar van Wolf Garten. Dit product krijgt momenteel 4,9 uit 5 sterren en meer dan 35 reviews op bol.com. Hiermee is dit één van de meest populaire producten.

Deze Wolf Garten takkenscharen heeft een lengte van 65 centimeter en kan uitgeschoven worden tot een lengte van 90 centimeter. Daarbij is de messpanning instelbaar, waardoor je meer kracht kunt zetten. Dit item is geschikt voor takken met een maximale dikte van 50 millimeter.

Pluspunten:

 • Telescopisch uitklapbaar tot 90 centimeter
 • Instelbare messpanning
 • Veel én hoge beoordelingen, hele goede aankoop

Minpunten:

 • Kan voor sommige mensen aan de zware kant zijn.

Telescopische takkenschaar van Gardena

Het tweede product in onze top drie, is de Telescopische takkenschaar van Gardena. Dit product krijgt momenteel 4,7 uit 5 sterren en meer dan 35 reviews op bol.com.

Qua reviews komt deze takken schaar van Gardena akelig dicht in de buurt bij het product van Wolf Garten hierboven. Ook dit item heeft een lengte van 65 centimeter en is verlengbaar tot 90 centimeter. Het enige verschil is dat deze takkenschaar van Gardena geen instelbare messpanning heeft en geschikt is voor takken tot 42 millimeter dik

Pluspunten:

 • Telescopisch uitklapbaar tot 90 centimeter
 • Messen met antikleeflaag
 • 25 jaar garantie

Minpunten:

 • Bevat geen slot

Takkenschaar telescopisch van Kreator

Het derde product in onze top drie, is de Takkenschaar telescopisch van Kreator. Dit product krijgt momenteel 4,4 uit 5 sterren en meer dan 15 reviews op bol.com.

De Kreator KRTGR4013 takkenschaar is 63 centimeter lang, maar kan door de telescopische handvaten worden verlengd tot 89 centimeter. Je kan er takken met een maximum van 39 mm doorsnede mee knippen. Daarbij is deze takkenschaar voorzien van een ergonomische handvat en zachte handgreep.

Pluspunten:

 • Schappelijke prijs
 • Uitschuifbaar, dus ook voor hoger gelegen plekken geschikt
 • Doet precies wat je ervan mag verwachten

Minpunten:

 • Telescopische hendel kan speling hebben
 • De 2 andere producten hierboven zijn meer geschikt voor dikkere takken

Zit jouw telescopische takkenschaar niet in bovenstaande lijst? Zoek niet verder en neem dan hier even een kijkje bij bol.com, waar ze meer dan 35 verschillende telescopische takkenscharen op voorraad hebben.

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar de beste telescopische takkenschaar, hebben wij de allerbeste producten onder de loep genomen. Letterlijk honderden reviews zijn doorgenomen, waarbij we naar zowel de positieve als negatieve reviews hebben gekeken. Hierbij kijken wij onder andere naar de volgende punten:

 • Prijs van het product
 • Aantal reviews van kopers
 • Hoogte van de beoordeling
 • Kwaliteit aan de hand van de reviews
 • Features en mogelijkheden die het product kan bieden

Door dit op deze manier aan te pakken, konden wij een mooie lijst van goede producten samenstellen. Op die manier kan jij de beste uitschuifbare takkenschaar voor jouw situatie vinden.

Wat is een telescopische takkenschaar?

Als het goed is heb je, na het zien van de bovenstaande producten, een goed idee van wat een takkenschaar is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

Een telescopische takkenschaar is een gereedschap dat wordt gebruikt voor het snoeien van takken in bomen of struiken. Het handvat van deze schaar kan worden uitgeschoven, zodat je gemakkelijker bij hoge takken kunt komen. Dit is handig als je bijvoorbeeld een hoge boom wilt snoeien en de takken te hoog zijn om er gemakkelijk bij te kunnen.

Het gebruik van een telescopische takkenschaar kan helpen om de takken op een veilige manier te snoeien, zonder dat je op een ladder hoeft te klimmen of andere risicovolle handelingen hoeft te verrichten. Door het telescopische handvat kun je het gereedschap op een gemakkelijkere manier vasthouden, wat het snoeien van de takken een stuk gemakkelijker maakt.

Een telescopische takkenschaar uitkiezen kan best lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, soorten en modellen. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Waarom zou je dan een telescopische takkenschaar moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we hieronder even bij stil.

beste telescopische takkenschaar

Waarom een uitschuifbare takkenschaar kopen?

Nu je weet wat de beste telescopische takkenschaar is, is het belangrijk om te kijken naar wanneer je dit item zou moeten kopen.

Het is namelijk niet een product wat je zomaar even in huis haalt en er zijn veel vervangende producten op de markt. Vandaar dat wij je graag meenemen in de diverse redenen/momenten wanneer je voor een dit product zou moeten kiezen.

Perfect om (dikke en dunne) takken mee te zagen

Eén van de eerste redenen waarom men een telescopische takken schaar koopt, is meteen ook een hele belangrijke. telescopische takken scharen zijn namelijk perfect om takken mee door te knippen, die te dik zijn voor een snoeischaar. Maar je kan er ook dunne takken mee doorknippen. Het is eigenlijk geschikt voor iedere tak.

Als je bomen in je tuin hebt, is het belangrijk om ze af en toe te snoeien om ze gezond te houden. Een telescopische takken schaar maakt dit proces een stuk makkelijker, omdat het speciaal is ontworpen om takken te snijden. Dit is veel gemakkelijker dan het proberen te doen met een gewone schaar.

Je ziet dan ook dat een telescopische takken schaar tot de standaard uitrusting hoort van vele mensen. Maar er zijn meer redenen waarom je dit product zou moeten kopen.

Een telescopische takkenschaar is uitschuifbaar

Niet alleen is een telescopische takkenschaar perfect voor het knippen van takken, het feit dat het telescopisch is betekent ook dat het uitschuifbaar is. Hiermee kan je dus nog beter bij takken die normaal iets te hoog zijn. Ook hoef je, dankzij de telescopische steel, minder vaak de ladder uit de garage te halen. Je kan immers de takkenschaar uitschuiven tot een bepaalde lengte.

Vaak zitten er takken op zeer ongemakkelijke plaatsen. Als je takken wilt snoeien die in een ongemakkelijke positie zijn, bijvoorbeeld als ze naar beneden hangen of als je op een oncomfortabele hoek moet staan om ze te bereiken, kan een telescopische takkenschaar handig zijn.

Iedereen kan ermee overweg

Een andere belangrijke reden waarom je een telescopische takken schaar zou kunnen kopen, is dat het makkelijk in gebruik is. Iedereen kan ermee overweg. Of je nu een professional bent of een beginnende tuinier, met een takken schaar telescopisch haal je het perfecte product in huis om takken mee te zagen.

Een telescopische takken schaar is sterk en robuust

Goede kwaliteit telescopische takkenscharen zijn duurzaam en kunnen jarenlang meegaan. Ze zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals staal of aluminium, en zijn ontworpen om tegen stoten en schokken te kunnen. Dit maakt ze geschikt voor regelmatig gebruik en voor het snoeien van hardere takken. Het is een klein, maar stevig product wat wel tegen een stootje kan.

Een veilig alternatief op de kettingzaag

Naast de bovengenoemde voordelen, is een telescopische takkenschaar ook een veilig alternatief voor de kettingzaag of elektrisch aangedreven apparaten. Dit is vooral veilig voor mensen die nog niet zoveel ervaring hebben met snoeien. Vaak zie je dat men zowel een takkenschaar als een snoeizaag gebruikt om takken te verwijderen.

Voor iedereen een geschikte telescopische takkenschaar

Het laatste voordeel dat we graag willen benoemen, is dat iedereen wel een geschikte telescopische takkenschaar kan vinden. Zoals je bovenaan dit artikel hebt kunnen zien, heb je de keuze uit veel verschillende producten en merken.

Juist vanwege dit grote aanbod is de kans groot dat je een telescopische takkenschaar vindt wat precies bij jouw wensen aansluit én dat precies bij jouw situatie past. Met dit artikel proberen we jou alleen maar een handje te helpen.

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarom je een telescopische takkenschaar zou moeten kopen. Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden, wanneer je dit product gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achter komen.

takkenschaar telescopisch

Telescopische takkenschaar kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij de beste telescopische takkenschaar gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op jouw eigen behoeftes en op wat je op dat moment nodig hebt.

Wij hebben de belangrijkste zaken waar je op kan letten hieronder opgesomd, in willekeurige volgorde. Niet iedereen zal elk punt even belangrijk vinden. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten, zodat je zelf kan bepalen met welke punten je wel rekening wilt houden.

Soort telescopische takkenschaar

Eén van de eerste punten waarmee je rekening dient te houden, is het soort telescopische takkenschaar dat je in huis wilt gaan halen. Er zijn verschillende soorten takkenscharen op de markt, zoals handmatige takken scharen, de elektrische takkenschaar en dus de telescopische takkenschaar.

Een handmatige takkenschaar is het meest basale type en werken op handkracht. Een elektrische takkenschaar is gemakkelijker te gebruiken, omdat ze worden aangedreven door een elektrische motor. Een telescopische takkenschaar is geschikt voor het snoeien van hogere takken en zijn verkrijgbaar met een verlengstuk of telescopische steel. Kies een takkenschaar die bij je behoeften past.

Lengte van de telescopische takkenschaar

Een ander belangrijk punt om naar te kijken, is de lengte van de telescopische takkenschaar. Hiermee bedoelen we niet alleen de lengte van de steel, en de lengte van het uitschuifbare gedeelte, maar ook de lengte van het schaarblad zelf. De lengte zal afhangen van de hoogte van de takken die jij wilt afknippen.

Daarbij is het goed om te benoemen dat een langer schaarblad ervoor zorgt dat je dikkere takken kunt knippen. Beide lengtes worden in de productomschrijving aangegeven, dus neem dat goed door.

Handgreep en comfort

Naast wat voor soort telescopische takkenschaar je wilt kopen, en de lengte, is het ook goed om te kijken naar de handgreep en het comfort. Kies een telescopische takkenschaar met een goede grip en een comfortabele handgreep om te voorkomen dat je handen pijn gaan doen tijdens het gebruik.

Je kan uit de reviews en de omschrijving vaak wel afleiden of het een comfortabel product is. Denk bijvoorbeeld aan een zachte siliconen hangreep met grip of juist een gebogen handgreep die de natuurlijke vorm van je hand volgt.

Gewicht van de telescopische takkenschaar

Het gewicht van de telescopische takkenschaar is belangrijk voor het comfort, tijdens het gebruik van dit product. Een zwaardere telescopische takkenschaar kan moeilijker te hanteren zijn, vooral als je een lange tijd achter elkaar moet snoeien. Een lichtere telescopische takkenschaar is gemakkelijker te hanteren.

Materiaalgebruik

Naast de bovengenoemde punten, wil je ook rekening houden met het materiaalgebruik. Telescopische takkenscharen worden gemaakt van verschillende materialen, zoals (roestvrij) staal, aluminium en kunststof of een combinatie van deze materialen.

Staal is stevig en duurzaam, maar kan zwaarder zijn dan andere materialen. Aluminium is licht en duurzaam, maar kan minder stevig zijn dan staal. Kunststof is licht en goedkoop, maar is minder duurzaam dan staal of aluminium. Kies een telescopische takkenschaar die gemaakt is van een materiaal dat aan je behoeften voldoet.

Reviews en ervaringen van andere mensen

Wanneer je op zoek bent naar een bepaald product, is het goed om ook te kijken naar de reviews die andere mensen achterlaten. Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die andere mensen met bepaalde producten hebben. 

Vaak hebben deze mensen het product al uitgeprobeerd en voor een langere tijd getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan ondervinden. Producten die veelal slechte reviews of lage scores krijgen, wil je dan het beste vermijden. Hierdoor ben je ervan verzekerd om alleen maar de beste items in huis te halen.

Prijs van de telescopische takkenschaar

Als laatste puntje is het van belang dat je de prijs betaald waarbij je jezelf comfortabel vindt, voor de kwaliteit die je nodig hebt. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat voor ieder product over.

Hierbij is het goed om te weten dat de prijs van een telescopische takken schaar begint vanaf zo’n €20 en kan oplopen tot ongeveer €340, voor als je de beste elektrische telescopische takkenschaar wilt kopen. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten.

Met deze punten in gedachten, zou je een goede telescopische takkenschaar kunnen kiezen. Neem de tijd om verschillende telescopische takkenscharen te vergelijken en kies de schaar die het beste bij je behoeften en budget past. Laten we nu verder gaan met hoe je een telescopische takkenschaar gebruikt

telescopische takkenschaar

Hoe gebruik je een telescopische takkenschaar en waarmee rekening houden?

Wanneer je de beste telescopische takkenschaar hebt gekocht, is het natuurlijk fijn om te weten hoe je dit product op de juiste manier gebruikt én waarmee je rekening dient te houden. Je ontdekt het in deze alinea.

Een telescopische takkenschaar werkt in principe hetzelfde als een keukenschaar. Om een tak af te knippen, ga je met het schaarblad om de tak. Vervolgens trek je de 2 handgrepen naar elkaar toe, waarna de schaar de tak zal afknippen. Het is belangrijk om rekening te houden met specifieke veiligheidsmaatregelen als je een takkenschaar gebruikt.

Zorg ervoor dat je de telescopische takkenschaar op de juiste manier vasthoudt en dat je een stevige grip hebt op het gereedschap. Knip daarnaast altijd weg van jezelf en houd je handen en vingers uit de buurt van het mes. Gebruik tijdens het knippen altijd beschermende uitrusting zoals handschoenen en oogbescherming als je een takkenschaar gebruikt. Zorg er daarbij voor dat je op een stabiele ondergrond staat en dat je in balans bent als je een tak afknipt.

Controleer het mes regelmatig op slijtage en slijp het indien nodig om ervoor te zorgen dat het scherp blijft. Zo knip je preciezer en veiliger. Leg de telescopische takkenschaar altijd gesloten neer als je klaar bent met bijsnoeien van je tuin en bewaar het op een veilige plaats buiten het bereik van kinderen.

Hoewel vrijwel alle fabrikanten aanraden van het dragen van een veiligheidsbril en handschoenen, zijn er maar weinig mensen die dit ook effectief doen.
Vandaar dat we het hier alsnog even meegeven.

Oké, je weet nu bijna alles wat je hoort te weten over telescopische takken scharen. We hebben het alleen nog niet gehad over hoe je dit item het beste kunt reinigen. Daarom dat wij onze koopgids met deze informatie afsluiten. Lees verder.

Hoe maak je een telescopische takkenschaar schoon?

Het regelmatig goed schoonmaken van een telescopische takkenschaar is belangrijk, omdat je zo de levensduur van dit product kunt verlengen.

Maar hoe maak je nu een telescopische takken schaar schoon en waarmee dien je allemaal rekening te houden? Gelukkig is dat niet zo heel moeilijk en kom je al een heel eind met het volgen van de onderstaande stappen.

Wat wij sowieso adviseren is om de handleiding goed door te nemen. Vaak staat hierin vermeld hoe je het product het beste kan schoonmaken, welke stappen je moet volgen en wat je daarvoor allemaal nodig zal hebben. Onderstaande stappen zijn dan ook een globale uitleg en wat tips & tricks.

 1. Zet hem uit en haal de stekker uit het stopcontact als je een elektrische takkenschaar hebt.
 2. Verwijder eventuele takken of bladeren die zich op het blad of in de omgeving van het blad bevinden.
 3. Maak het blad schoon met een doek of borstel om eventuele resten te verwijderen.
 4. Maak de motor en andere bewegende onderdelen schoon met een doek of borstel om stof en zaagselresten te verwijderen, in het geval van een elektrische takkenschaar.
 5. Smeer de bewegende onderdelen in met olie om te voorkomen dat ze gaan roesten.
 6. Maak de handgreep en andere niet-bewegende onderdelen schoon met een doek of borstel om stof te verwijderen.
 7. Zet de telescopische takenschaar weer in elkaar en zorg ervoor dat alle onderdelen goed zijn aangebracht voordat je het gereedschap weer gebruikt.

Als je de bovenstaande stappen goed volgt, is de kans groot dat jouw telescopische takken schaar weer shined zoals vanouds.

We zijn nu aan het einde gekomen van onze koopgids. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze én dat je het perfecte product voor jouw situatie hebt gekocht. Laat je ons in de reacties onderaan de pagina weten voor welk item je gekozen hebt? We komen graag met je in contact!

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Plaats een reactie